Soms zijn tips al zo in je systeem ‘ingeroest’, dat je bijna vergeet om ze te delen! Zo ook de tips die ik vandaag met je wil delen over de kracht van water. Veel hoogsensitieve mensen zitten veel en vaak in hun hoofd. Denken gebeurt met ons hoofd, maar ook het merendeel van de zintuigen vinden we op en aan het hoofd, denk aan onze oren en neus. Natuurlijk is het verstandig om je hersenen in te zetten en is het goed je hoofd te voeden, maar wij hebben nogal de neiging hierin door te slaan. Als we teveel nadenken, piekeren, malen, analyseren, dreigt kortsluiting omdat ons hoofd vol loopt. Dit is een zeer groot en belangrijk thema binnen HSP.

Een van de dingen die je kunt doen om je meer bewust te zijn van je lichaam, is de kracht van water voor je te laten werken. En alles wat je in je lichaam zit, zit je niet meer in je hoofd. Zo simpel is het! Ik geef je een paar manieren waarmee je kalmer kunt worden door water.

Douche
Wist je namelijk dat het een heel goed idee is om na een dag hard werken (op school, thuis of elders) een douche te nemen? (ook -of misschien juist- als je thuis werkt, kan dit je helpen om van je werkmodus in je privémodus te komen) Los van de ontspanning voor je spieren en de warmte die fijn voelt, is het ook een zeer effectieve manier om de spanningen en indrukken van de dag van je af te laten spoelen. Samen met het water (dat je dan in gedachten ook nog eens alle kleuren van de regenboog kunt geven, maar misschien is dat meer mijn ding dan het jouwe..) Je zult echt merken dat je je na een douche opgefrist en vrij van de zware energieën van de dag voelt. Dit geldt uiteraard ook voor je kinderen! Maak hier dus gebruik van, gebruik ook woorden om uit te leggen hoe het zou kunnen helpen. Taal laat het bewustzijn groeien en het is fijn als ze in het vervolg kunnen duiden wat ze nodig hebben als ze zich overprikkeld of moe voelen.

Polsen
Mocht het wat tijd of locatie betreft niet mogelijk zijn om een douche te nemen, kan een kraam met stromend water ook een oplossing bieden. Even met je polsen onder de koude kraan, is namelijk ook een heel fijne manier om te ontprikkelen. Letterlijk even afkoelen doet vaak wonderen voor onze heethoofdjes. Het koude water brengt de aandacht naar het lijf en dat betekent automatisch dat we minder in ons hoofd zijn. En dat is nou precies de bedoeling.

Drinken
Tot slot is het echt belangrijk voor ons lichaam om voldoende water te drinken. Limonade en thee zijn geen water! Leef je kind voor dat je water drinkt, het reinigt en het voedt. Bovendien zul je misschien merken dat je minder vaak hoofdpijn hebt.

Hoe laat jij water voor je werken? Ben je je bewust van de helende werking ervan? Is er iets dat je na het lezen van dit stuk anders gaat doen? Laat je het me weten?

Vergelijkbare berichten