Sinds kort organiseer ik ochtenden voor moeders die net hebben ontdekt dat hoogsensitiviteit bestaat. Omdat ik me nog als de dag kan herinneren hoe mijn leven veranderde toen ik er achter kwam dat ik hooggevoelig was, deel ik graag mijn kennis en begrip en geruststelling over die eerste tijd. Er komt namelijk nogal wat op je af als je net hebt ontdekt dat je niet gek bent. En dat het dus klopt dat je kind net even iets anders nodig heeft dan zijn vriendjes..

Hallo wereld

Ik weet nog heel goed hoe het voor mij was. Ik was aan het revalideren na een operatie toen een coach mij vroeg of ik wel eens van hooggevoelig had gehoord. Euh nee? Wel dat ik óvergevoelig was, lange tenen had en niet altijd zo moeilijk moest doen. Dat hoorde ik regelmatig, maar hooggevoelig? Nee, dat kende ik niet.

Ze liet me een boek zien en ik las de omslag. Vervolgens bladerde ik van achter naar voor door het boek en het voelde steeds meer alsof dit was geschreven door iemand die al mijn hele leven over mijn schouder had meegekeken. Ik las over eenzaamheid, over emoties overnemen, je overweldigd voelen, over vermoeidheid, je anders en onbegrepen voelen. Wauw. Dit ging over mij!

Dit gaat over jou

Als je dit leest, herken je dit. Wellicht is al even geleden, maar het kan ook zijn dat je er nog midden in zit. Als voor jou De Ontdekking nog vrij recent is, kan ik me voorstellen dat je je ontzettend overweldigd voelt. Je hebt antwoorden gekregen, maar er waarschijnlijk net zo veel vragen bij. De ratel in je hoofd maakt overuren en draait snel. Als in een film schieten bepaalde situaties of gedachten voorbij. Dus dát! En tóen! En zíe je nou wel!

Euforie en rouw

Als een pingpongwedstrijd tussen je hart en je hoofd, wisselen gevoelens en gedachten elkaar af. Voel je je het ene moment als in een warm bad vol begrip en (h)erkenning. Het andere moment stromen de tranen opeens over je wangen, omdat je dit zo ontzettend graag eerder had geweten. Dat kleine meisje had dit zo graag eerder geweten.. Wat een verschil zou het hebben gemaakt te weten dat ze echt niet gek was, echt niet. Alleen een beetje anders, een beetje gevoeliger. Meer niet.

Daarom

Mensen vragen mij wel eens waarom ik doe wat ik doe. Waarom ik kinderen en ouders coach die hooggevoelig zijn. Nou, daarom dus. Om bij te dragen aan nog veel meer kennis en begrip over en voor de eigenschap HSP, maar ook om bij te springen, toe te lichten, te troosten, praktische tips te geven, of wat maar nodig is.

Wat jij maar nodig hebt als je erachter komt dat jij en/of je kind hoogsensitief zijn. Je hoeft het niet alleen te doen, want je bent niet alleen.

Vergelijkbare berichten