Wat betekent hooggevoelig zijn voor jou?

HSP hoogsensitief

“Een groot voordeel van hoogsensitief zijn, is dat ik me 100% bewust ben van alle geuren, kleuren en geluiden om me heen! Weinig details ontgaan me, elk vlindertje, elke geurige bloem, elke vrolijke blik om me heen, alles zie ik en ik geniet ervan!” (Ellemieke, 33 jaar)

“Ik vind het stom als mensen me iets willen laten eten als ik dat niet wil. Ik lust niet alles, dat is toch niet erg? Maar ze zeggen dan dat je het bijna niet proeft. Nou, ik proef het dus wel! Al zit er maar een heel klein sprietje paprika in, ik proef het en vind het niet lekker. Waarom snappen mensen dat nou niet? Ze liegen eigenlijk tegen me als ze zeggen dat ik het niet zal proeven. Ik voel me altijd een beetje boos als ik dan toch een hapje neem en die paprika heel duidelijk proef.” (Sem, 8 jaar)

“Labeltjes in kleding, kriebeltruien, droog beddengoed, ik haat het! Papa zegt dan dat ik me niet moet aanstellen. Dat vind ik niet fijn. Ik voel dan echt de hele dag alleen maar die trui. En dan wordt de juf weer boos als ik zit te friemelen.” (Boaz, 7 jaar)

Zodra de juf uit de klas is, gaan 4 kinderen rennen en gillen door de klas. Ik heb last van hun beweging en geluiden, maar ik kan me ook slecht concentreren omdat ik niet begrijp waarom ze dat doen. Daar ga ik dan over nadenken.” (Reinout, 6 jaar)

“Mama zegt dat iedereen een soort jasje heeft om ervoor te zorgen dat al die geluiden enzo niet te hard binnenkomen, om je te beschermen. Maar bij mij is dat jasje iets te dun. Ik krijg er hoofdpijn van en word duizelig. Ik begrijp niet dat mijn klasgenoten het allemaal niet horen. En zij begrijpen mij dan weer niet.”  (Anne, 10 jaar)

“Ik ben coach en hoogsensitief zijn helpt mij in contact met mijn cliënten. Ik hoor wat niet gezegd wordt en zie wat niet zichtbaar is.” (Janina, 44 jaar)

“Ik ben altijd ziek op mijn verjaardag. Ik vind het gewoon veel te spannend. Ook schoolreis en Sinterklaas vind ik niet fijn. Iedereen is dan zo anders en onrustig.” (Tessa, 6 jaar)

Wat betekent HSP voor jou persoonlijk?

P.S. Klik op de button hierboven om mijn GRATIS E-book: HSP & Volle hoofden te downloaden. Boordevol met praktische tips en handvatten.

Hartelijke groeten Janina

Interessant? Deel is lief!

Facebook
Pinterest
Twitter

Ook leuk om te lezen

slide
HSP

Gekleurde bril

Ik vind het heerlijk om naar een bepaald tv-programma te kijken en tegelijkertijd de commentaren op twitter hierop te lezen. Noem het een afwijking, noem

Lees dit artikel »
HSP

Ik weet precies wat ze voelt, want ik ben haar

Als er iets is dat alle moeders in mijn praktijk met elkaar gemeen hebben, is het dat ze zichzelf herkennen in hun hooggevoelige kind. Ze herkennen de strijd, de onzekerheid en de onmacht. Zij waren namelijk zelf vroeger ook zo. En ze vinden het vreselijk dat ze nu zelf zo ongeduldig en machteloos zijn als hun zoon of dochter zichzelf in de weg zit. HSP

Lees dit artikel »
HSP

Over voeding, maar dan anders

Onze jongste zoon heeft een beetje een valse start gehad en de eerste twee jaar van zijn leven stonden veelal in het teken van onverklaarbare koortsen, niet goed eten en drinken, niet goed groeien en nauwelijks slapen. Hij en zijn buik hebben het zwaar gehad en een van de “naweeën” is problemen met voeding.

Lees dit artikel »

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *