HSP & Volle hoofden

met Janina Dubbeld

Een veelgehoorde klacht van hoogsensitieve mensen, groot en klein, is dat ze te veel in hun hoofd zitten. Ze piekeren altijd en overal over alles en niets. Ik noem ze (ons..) wandelende hoofden. Het cognitieve krijgt te veel voeding en aandacht.

Op zich is er niet zo veel mis met het gebruiken van je hoofd, maar het is belangrijk te voorkomen dat je hoofd overloopt. Dit veroorzaakt namelijk een soort van kortsluiting en die ziet er meestal uit als een flinke emotionele uitbarsting. Het moet er uit. Te veel denken staat echt voelen ook in de weg. Dat is een paradox die veel HSP’ers zullen herkennen: We zijn goede denkers en staan soms ver van ons gevoel, zeker als iets spannend of verdrietig voelt blijven we hier liever van weg. Dit werkt slechts tijdelijk en dan volgt alsnog de ontlading.

Hoe fijn zou het zijn als je kind iets meer grip op deze emoties krijgt? Aan de ene kant door te voorkomen dat het hoofd volloopt (of de bekende emmer..) en aan de andere kant door te weten wat hij/zij kan doen als het toch is gebeurd. Voorkomen is nu eenmaal niet altijd een optie.

In deze module geef ik je aan de hand van een model uit de antroposofie tips over hoe je dit kunt doen. Bovendien ontvang je een e-book over volle hoofden en tips om dat volle hoofd niet te laten overlopen en daarmee overprikkeling te voorkomen. Zowel ontladen als opladen zijn belangrijk, maar iets meer grip op beide gaat je helpen je beter in balans te voelen.

Tot slot ontvang je ook nog een uitnodiging voor een live Q&A. Hier kun je al je vragen stellen en meedenken met de vragen van andere zoekende ouders.

Begin vandaag nog

Lekker in je vel


Ben je het beu dat je kind elke dag om het minste of geringste ontploft en wil je weten hoe je dit kunt stoppen?

Volle hoofden


Herken je dat je zelf ook te veel in je hoofd zit, maar weet je niet altijd wat je kunt doen om dit te voorkomen?

Ontspan!


Omdat strandwandelingen en geen stress niet altijd een optie zijn, wil je praktische alternatieven die zorgen voor ontspanning.

Q&A


Je ontvangt naast deze modules ook nog een uitnodiging voor een online sessie met mij waarin je al je vragen kunt stellen!

Deze module HSP & volle hoofden is voor jou als

Je het beu bent

Op je tenen te moeten lopen om thuis een escalatie te voorkomen en de sfeer daardoor verkrampt voelt

Je je machteloos voelt

wanneer je kind zichzelf zo vreselijk in de weg zit en jij niet weet hoe je hem/haar kunt helpen

Je zelf ook last hebt van een vol hoofd

en graag zou willen leren hoe je dit kunt voorkomen, zodat je het je kind goed kunt voorleven

Je praktisch ingesteld bent

maar ook open staat voor een holistische benadering

Wat anderen zeggen

Ik kan Janina met heel mijn hart aanraden. Tijdens mijn coachingsessies met haar was ze enorm goed in het luisteren en echt goed begrijpen van mij en wat er met mij gebeurt. Dankzij haar hulp heb ik beter leren begrijpen op wat voor manier ik in de wereld sta, en hoe de wereld invloed op mij heeft. Ik heb ook goede handvatten gekregen om met voor mij moeilijke situaties om te gaan. Een totaalpakket dus!

-Ruben Biesheuvel-

Toen wij bij Janina als hsp gezin terecht kwamen was dat al vanaf het eerste gesprek een ware openbaring. Eindelijk iemand die mijn dochter, man en mij begrijpt. Onze dochter van 3 is helemaal opgebloeid en maakt langzaamaan op haar manier meer contact met haar omgeving. We kwamen voor onze dochter maar we hebben alle drie een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die echt heel erg fijn was. De handvatten die we hebben gekregen zijn nog steeds van toepassing en het werkt.

-Familie Simons-

Na mijn scheiding had ik sterk de behoefte om te reflecteren en een aantal zaken voor mezelf scherp te krijgen. Niet eenvoudig en gelukkig was daar Janina die mij fantastisch heeft geholpen: scherp, olympisch niveau professioneel, humor, creatief en zichzelf altijd kwetsbaar opstellend. Met een lach en een traan heel veel geleerd over mezelf, wat een mooi kado!

-Martijn Baak-

Ik gun iedereen Janina als coach! Janina is een fantastische coach voor iedereen die persoonlijke groei en meer grip wilt krijgen op haar of zijn hoog sensitiviteit. Janina heeft mij geholpen met het herkennen van de verschillende elementen van mijn hoog sensitiviteit en ze heeft me waardevolle inzichten laten inzien over mezelf en mijn gedrag. Ze is empathisch, oordeelt niet en ik voelde me altijd veilig en gesteund tijdens onze sessies. Daarnaast waren er tijdens de sessies altijd ruimte voor een gezonde dosis humor en nuchterheid die voor mij heel goed werkt. Ik raad iedereen Janina aan die een dieper inzicht in zichzelf, hun gevoeligheid en hun reis naar persoonlijke groei wil krijgen!

-Esther van Maanen-

Via Google hebben wij Janina gevonden en intakes gehad met meerdere coaches. Wij waren op zoek naar iemand waar wij een klik mee zouden hebben, zodat wij, vooral onze zoon, zich veilig zou voelen. Daarnaast zochten wij een coach die naar ons als gezin keek en niet alleen naar gedrag van het kind. Janina had het allemaal. Doordat net in “Corona-tijd” in contact gekomen zijn met Janina hebben de eerste gesprekken online moeten doen. Omdat wij best wel op zoek waren naar de “klik” dachten we dat dit lastig zou zijn, maar dat was het echt totaal niet. Ze kijkt echt naar het totaalplaatje en gaat terug naar de kern. Wij hebben dit als heel prettig ervaren, eigenlijk het hele contact met Janina was altijd heel prettig, open, veilig en vooral eerlijk!

-Diana Weele-

Ik merkte al een poosje dat ik mezelf wat in de weg zat. Het lukte me niet om echt in actie te komen. Ik nam mezelf kwalijk dat ik lui was. Janina prikte daar direct doorheen. Zij zag direct dat er iets anders aan de hand was. De manier waarop ze dat duidelijk maakte, op een liefdevolle, nuchtere manier maakte dat ik direct voelde dat zij de persoon was die mij verder kon helpen. Ik ben een met beide benen op de grond type en wilde dan ook zeker niet geholpen worden op een in mijn ogen ‘zweverige’ manier. Het moet voor mij tastbaar zijn, ik moet het snappen. Janina heeft dat fantastisch gedaan. Al na de eerste sessie voelde ik dat er iets veranderd was en bij de tweede sessie vielen er zoveel stukjes op zijn plek, heel onwerkelijk. Janina heeft een fijne, rustige persoonlijke aanpak. Ze past zich volledig aan aan wat je nodig hebt en bezit ook een gezonde dosis humor. Ik kan iedereen aanraden om met Janina te gaan werken. Blijf niet worstelen!

-Natasja Goossen-

Janina Dubbeld

Natuurlijk ben ik zelf hsp en weet ik alles van een vol hoofd en hoe naar dit kan voelen. Ik heb twee gevoelige kinderen en coach in mijn praktijk de Vuurtoren al bijna 15 jaar ouders en kinderen die worstelen met hun hoogsensitiviteit.