Coaching voor Ouders van gevoelige kinderen

Ik weet nog goed hoe het was toen ik ontdekte dat HSP bestond. Er ging een wereld voor me open en alles viel opeens op zijn plek. Ik voelde troost, omdat ik eindelijk wist dat ik niet gek was en dat ik niet alleen was, er waren er meer die zich zo voelde als ik. Mijn kind is echt anders en heeft echt iets anders nodig.
Had ik dit maar eerder geweten.. Er ging veel veranderen.

Maar alleen weten dat HSP echt is en dat het klopt dat je kind iets anders nodig heeft dan vele anderen, is niet gelijk genoeg. Want wat is dat dan? Wat houdt gevoelig zijn precies voor jouw kind in? Hoe ga je om met de oordelen en het onbegrip van anderen? Wat kan ik doen om beter voor mezelf te zorgen? Hoe kan ik mijn kind beter begeleiden? Hoe kan ik overprikkeling voorkomen? Wat hoort er bij die gevoeligheid en wat niet? Hoe kan ik voorkomen dat het elke dag misgaat?

Deze vragen stellen alle ouders in mijn praktijk zich. Je bent echt niet de enige. En ik help ook jou graag met het vinden van de antwoorden.

Maak je je zorgen? Wil je meer weten over de eigenschap HSP? Wil je je gevoelige zoon of dochter beter begrijpen en daardoor beter begeleiden? Wil je minder last van HSP hebben en kennis maken met de voordelen ervan? (die zouden we soms bijna vergeten..)

Dan is dit traject voor jou. Je hoeft dit namelijk niet alleen te doen. Sterker nog, als dat een optie was, zou het allang gelukt zijn. 

Klinkt dit bekend?

Hoe ik jullie ga helpen

We treffen elkaar voor 5 sessies van een uur in mijn praktijk in Den Haag. Daarnaast hebben we regelmatig app- en/of mailcontact, ontvang je heel veel informatie, praktische tips en ga je steeds beter aanvoelen wat je kind nodig heeft en wat jij kunt doen om hierin te faciliteren. We onderzoeken samen naar de oorsprong van bepaalde patronen en gaan vanuit de basis veranderingen aanbrengen. 

Als alleen weten genoeg was, zou je hier niet zijn. Bijna al mijn klanten weten namelijk prima wat er speelt. Alleen lukt het nog niet om op de momenten dat het ertoe doet bij die wijsheid en voornemens te komen. Ik help je een brug te slaan tussen wat je weet en er vervolgens naar te handelen. 

Ik kijk stap voor stap met je mee.

Zullen we?

Het is belangrijk dat je weet dat ik met coaching geen quick fix beloof. In een aantal sessies is -wellicht- niet het hele probleem verdwenen. Wat ik je wél beloof, is dat je met vertrouwen de toekomst ingaat. Tijdens onze samenwerking ontstaat helderheid over de reden waarom het nog niet ging zoals je wilde, er komt begrip en ruimte voor je eigen verdriet en pijn.
Hierna scheiden onze wegen weer, zodat je geheel op je eigen manier en in je eigen tempo je plek compleet mag gaan innemen en die ouder kunt zijn die je zo graag wil zijn. 

Wat levert dit traject je op?

Coaching voor ouders van gevoelige kinderen

niemand kan jouw kind beter begeleiden dan jij
595
00
  • 5 individuele gesprekken
  • Waardevolle theorie & praktische tips
  • Toegang tot online modules
  • Toegang tot mijn FB-groep
  • Contact via sessies, whatsapp en mail

Wat anderen zeggen

Dit traject heeft gelukkig al vele ouders geholpen. Lees hier enkele ervaringen:

Jarah de Weerdt
Lees verder
Ik voelde me bij Janina meteen op mijn gemak, door haar heerlijke humor en haar duidelijke communicatie. Ze zet eerlijk neer wat ze voor je kan betekenen en hoe het plan er uit kan gaan zien. Janina heeft heel veel kennis van zaken en ik waardeer het enorm dat ze altijd de tijd neemt voor mijn vragen en mijn overpeinzingen. Ook mijn dochter voelt zich bij Janina op haar gemak. Het was mooi om te zien hoe al bij de eerste ontmoeting er een gevoel van warmte en veiligheid was.
Diana Weele
Lees verder
Via Google hebben wij Janina gevonden en intakes gehad met meerdere coaches. Wij waren op zoek naar iemand waar wij een klik mee zouden hebben, zodat wij, vooral onze zoon, zich veilig zou voelen. Daarnaast zochten wij een coach die naar ons als gezin keek en niet alleen naar gedrag van het kind. Janina had het allemaal. Doordat net in "Corona-tijd" in contact gekomen zijn met Janina hebben de eerste gesprekken online moeten doen. Omdat wij best wel op zoek waren naar de "klik" dachten we dat dit lastig zou zijn, maar dat was het echt totaal niet. Ze kijkt echt naar het totaalplaatje en gaat terug naar de kern. Wij hebben dit als heel prettig ervaren, eigenlijk het hele contact met Janina was altijd heel prettig, open, veilig en vooral eerlijk!
Natasja Goossen
Lees verder
Ik merkte al een poosje dat ik mezelf wat in de weg zat. Het lukte me niet om echt in actie te komen. Ik nam mezelf kwalijk dat ik lui was. Janina prikte daar direct doorheen. Zij zag direct dat er iets anders aan de hand was. De manier waarop ze dat duidelijk maakte, op een liefdevolle, nuchtere manier maakte dat ik direct voelde dat zij de persoon was die mij verder kon helpen. Ik ben een met beide benen op de grond type en wilde dan ook zeker niet geholpen worden op een in mijn ogen ‘zweverige’ manier. Het moet voor mij tastbaar zijn, ik moet het snappen. Janina heeft dat fantastisch gedaan. Al na de eerste sessie voelde ik dat er iets veranderd was en bij de tweede sessie vielen er zoveel stukjes op zijn plek, heel onwerkelijk. Janina heeft een fijne, rustige persoonlijke aanpak. Ze past zich volledig aan aan wat je nodig hebt en bezit ook een gezonde dosis humor. Ik kan iedereen aanraden om met Janina te gaan werken. Blijf niet worstelen!
Kathelijne Soydan
Lees verder
Wat een reis.... De kwartjes bleven maar vallen! Vooral de realisatie dat er nog veel werk bij mezelf aan de winkel was. Best heftig af en toe, maar zó nodig om verder te komen! En de verbetering die nu al te merken is (in het hele gezin), doordat ik er zelf op een andere manier in sta, is het grootste cadeau. En dat terwijl ik voor mijn dochter kwam 🙂 Het is zo fijn om dingen echt te kunnen beetpakken en ermee aan het werk te gaan. Ik gun iedereen dit inzicht & de handvatten om mee aan de slag te kunnen!

Vragen?

Nee hoor, dat maakt niet uit. HSP is geen diagnose en geen voorwaarde in mijn praktijk. Als je je herkent in wat ik schrijf en als je kind prikkelgevoelig is, kan ik jullie helpen.

Ook dat maakt helemaal niet uit. Al moet ik de eerste moeder nog ontmoeten die er naast zat met haar vermoeden.. 😉

In het traject zitten desgewenst sessies met je kind inbegrepen. We zorgen dat het traject passend is en precies wat jullie nodig hebben.

Ik werk in pakketten van 5 sessies. Soms is dit genoeg en soms is er inderdaad meer nodig. Dan neem je meer pakketten af. Uiteindelijk is het altijd maatwerk en vinden we hier zonder twijfel onze weg in. 

Uiteraard! Vaders zijn natuurlijk van harte welkom in mijn praktijk.

Uiteraard! Je bent ook zonder kinderen of met een hulpvraag alleen voor jezelf welkom. Veel volwassen HSP’ers lopen bv vast op de werkvloer of in relaties. Ook hierin kan ik je begeleiden. 

Nee, coaching wordt niet vergoed.

Vanzelfsprekend is betalen in termijnen mogelijk. Je kunt betalen in twee termijnen van € 250

Natuurlijk! Maak vrijblijvend een afspraak voor een online gesprek via deze link. We bespreken wat je nodig hebt en wat ik voor je kan betekenen. Gratis en vrijblijvend.

Het is tijd
voor verandering