Waarom kopen moeders eigenlijk nooit Lego voor zichzelf?

Zoals zovelen van jullie ervaar ik een haat-liefde verhouding met corona. De haat is niet zozeer haat, maar meer een grote kluwe aan vraagtekens. Ik stel altijd al heel veel vragen, maar ontvang nu voor mijn gevoel nauwelijks antwoorden. De verschillen tussen alle waarheden/meningen en dus ook in het handelen worden steeds groter. Het onbegrip voor elkaar groeit en daar word ik niet blij van. De tijd zal het leren. 

Liefde

De liefde dan! Want die is er gelukkig ook. Ik geniet enorm van de extra tijd met mijn gezin. Ik ben wat ze noemen ambivert, dat zit tussen introvert en extravert in. Ik voel me prima binnen de muren van ons fijne huis. Vanzelfsprekend mis ik contact met mijn moeder en vriendinnen en ik kan niet wachten tot ik de deuren van mijn praktijk weer mag openen, maar over het algemeen voel ik me goed. En geniet ik dus van mijn drie mannen. Een grote (mijn man) en twee kleine (net 8 en bijna 6). Beide jongens vieren dit jaar hun verjaardag niet of in elk geval flink vertraagd. Ze krijgen wel hun cadeaus en beiden zijn helemaal into LEGO. De folders zijn niet aan te slepen en verlanglijstjes worden geplakt alsof het Sinterklaas is. Heel gezellig. 

Laatst was mijn jongste (volgende week wordt hij 6) zijn geld aan het tellen om te kijken of hij een coole dino van Lego kon kopen. Terwijl hij aan het tellen was, vroeg hij me waarom ik eigenlijk nooit Lego kocht. “Jij koopt alleen maar eten van je zakgeld, nooit speelgoed.” Hij bedoelde het als vraag, maar voor mij kwam hij als een vrij heftige constatering binnen. Hij heeft gelijk, ik ben zo’n moeder geworden die alleen voor haar kinderen koopt. Nu ben ik heus niet zielig, als het kan geef ik graag geld uit aan etentjes en koffie drinken aan zee. Maar inderdaad, echt los gaan? Echt voor mezelf iets kopen wat niet persé alleen maar nuttig of noodzakelijk is? Dat gebeurt inderdaad heel weinig.

Moederdag

Dus lieve zoon van me, dankjewel voor deze wijze en welkome les. Het is bijna moederdag en ik ga Lego vragen. Letterlijk Lego. Want dat is er ook voor grote kinderen en ik vind het fantastisch. Ik ben 46 en heb straks voor het eerst een eigen Legoset. Wauw, wat verheug ik me hier ontzettend op! 

Herken jij dit? Koop jij ook te weinig leuks voor jezelf? Heb jij ook de neiging om vooral aan je kinderen te denken als je (nu) online gaat?

Ik nodig je graag uit hier eens naar te kijken. Mild uiteraard. Wat is het patroon dat zichtbaar mag worden? Welk voorbeeld wil jij zijn voor je kinderen op dit vlak?

Ik daag je van harte uit om voor moederdag (of je verjaardag, of kerst, of..) een cadeau te vragen wat NIET praktisch is. 😉

 

P.S. Klik op de button hierboven om mijn GRATIS E-book: HSP & Volle hoofden te downloaden. Boordevol met praktische tips en handvatten.

Hartelijke groeten Janina

Interessant? Deel is lief!

Facebook
Pinterest
Twitter

Ook leuk om te lezen

slide
HSP

Gekleurde bril

Ik vind het heerlijk om naar een bepaald tv-programma te kijken en tegelijkertijd de commentaren op twitter hierop te lezen. Noem het een afwijking, noem

Lees dit artikel »
HSP

Ik weet precies wat ze voelt, want ik ben haar

Als er iets is dat alle moeders in mijn praktijk met elkaar gemeen hebben, is het dat ze zichzelf herkennen in hun hooggevoelige kind. Ze herkennen de strijd, de onzekerheid en de onmacht. Zij waren namelijk zelf vroeger ook zo. En ze vinden het vreselijk dat ze nu zelf zo ongeduldig en machteloos zijn als hun zoon of dochter zichzelf in de weg zit. HSP

Lees dit artikel »
HSP

Over voeding, maar dan anders

Onze jongste zoon heeft een beetje een valse start gehad en de eerste twee jaar van zijn leven stonden veelal in het teken van onverklaarbare koortsen, niet goed eten en drinken, niet goed groeien en nauwelijks slapen. Hij en zijn buik hebben het zwaar gehad en een van de “naweeën” is problemen met voeding.

Lees dit artikel »

Reacties

2 Comments:
5 augustus 2020

Hi Jasmijn, helaas zie ik je reactie nu pas. Wat mooi dat je ook aan de Lego bent! 🙂 Dat wat je over je zoon schrijft zullen velen herkennen, let it gooooooooo. Geniet van je VW-busje!

5 juli 2020

Wat ontzettend herkenbaar! Ik heb dus net voor Moederdag een geweldige legoset gekregen (van een volkswagen busje) want ik vind het geweldig maar zou het nooit voor mezelf kopen. Hoewel ik mezelf betrap om alles in elkaar te zetten voor mijn 6 jarige gevoelige zoon die er alleen maar frustratie van ervaart als het niet in 1 keer perfect gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *