Ik heb HSP ontdekt. En nu?

Sinds kort organiseer ik ochtenden voor moeders die net hebben ontdekt dat hoogsensitiviteit bestaat. Omdat ik me nog als de dag kan herinneren hoe mijn leven veranderde toen ik er achter kwam dat ik hooggevoelig was, deel ik graag mijn kennis en begrip en geruststelling over die eerste tijd. Er komt namelijk nogal wat op je af als je net hebt ontdekt dat je niet gek bent. En dat het dus klopt dat je kind net even iets anders nodig heeft dan zijn vriendjes..

Hallo wereld

Ik weet nog heel goed hoe het voor mij was. Ik was aan het revalideren na een operatie toen een coach mij vroeg of ik wel eens van hooggevoelig had gehoord. Euh nee? Wel dat ik óvergevoelig was, lange tenen had en niet altijd zo moeilijk moest doen. Dat hoorde ik regelmatig, maar hooggevoelig? Nee, dat kende ik niet.

Ze liet me een boek zien en ik las de omslag. Vervolgens bladerde ik van achter naar voor door het boek en het voelde steeds meer alsof dit was geschreven door iemand die al mijn hele leven over mijn schouder had meegekeken. Ik las over eenzaamheid, over emoties overnemen, je overweldigd voelen, over vermoeidheid, je anders en onbegrepen voelen. Wauw. Dit ging over mij!

Dit gaat over jou

Als je dit leest, herken je dit. Wellicht is al even geleden, maar het kan ook zijn dat je er nog midden in zit. Als voor jou De Ontdekking nog vrij recent is, kan ik me voorstellen dat je je ontzettend overweldigd voelt. Je hebt antwoorden gekregen, maar er waarschijnlijk net zo veel vragen bij. De ratel in je hoofd maakt overuren en draait snel. Als in een film schieten bepaalde situaties of gedachten voorbij. Dus dát! En tóen! En zíe je nou wel!

Euforie en rouw

Als een pingpongwedstrijd tussen je hart en je hoofd, wisselen gevoelens en gedachten elkaar af. Voel je je het ene moment als in een warm bad vol begrip en (h)erkenning. Het andere moment stromen de tranen opeens over je wangen, omdat je dit zo ontzettend graag eerder had geweten. Dat kleine meisje had dit zo graag eerder geweten.. Wat een verschil zou het hebben gemaakt te weten dat ze echt niet gek was, echt niet. Alleen een beetje anders, een beetje gevoeliger. Meer niet.

Daarom

Mensen vragen mij wel eens waarom ik doe wat ik doe. Waarom ik kinderen en ouders coach die hooggevoelig zijn. Nou, daarom dus. Om bij te dragen aan nog veel meer kennis en begrip over en voor de eigenschap HSP, maar ook om bij te springen, toe te lichten, te troosten, praktische tips te geven, of wat maar nodig is.

Wat jij maar nodig hebt als je erachter komt dat jij en/of je kind hoogsensitief zijn. Je hoeft het niet alleen te doen, want je bent niet alleen.


Eerste kennismaking met HSP

Speciaal voor moeders organiseer ik ochtenden waarin we samen onderzoeken wat HSP nou precies is. En wat het niet is. Over de verschillende soorten van hooggevoelig zijn. We delen ervaringen en je ontvangt heel veel praktische tips.

P.S. Klik op de button hierboven om mijn GRATIS E-book: HSP & Volle hoofden te downloaden. Boordevol met praktische tips en handvatten.

Hartelijke groeten Janina

Interessant? Deel is lief!

Facebook
Pinterest
Twitter

Ook leuk om te lezen

slide
HSP

Gekleurde bril

Ik vind het heerlijk om naar een bepaald tv-programma te kijken en tegelijkertijd de commentaren op twitter hierop te lezen. Noem het een afwijking, noem

Lees dit artikel »
HSP

Ik weet precies wat ze voelt, want ik ben haar

Als er iets is dat alle moeders in mijn praktijk met elkaar gemeen hebben, is het dat ze zichzelf herkennen in hun hooggevoelige kind. Ze herkennen de strijd, de onzekerheid en de onmacht. Zij waren namelijk zelf vroeger ook zo. En ze vinden het vreselijk dat ze nu zelf zo ongeduldig en machteloos zijn als hun zoon of dochter zichzelf in de weg zit. HSP

Lees dit artikel »
HSP

Over voeding, maar dan anders

Onze jongste zoon heeft een beetje een valse start gehad en de eerste twee jaar van zijn leven stonden veelal in het teken van onverklaarbare koortsen, niet goed eten en drinken, niet goed groeien en nauwelijks slapen. Hij en zijn buik hebben het zwaar gehad en een van de “naweeën” is problemen met voeding.

Lees dit artikel »

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *